Cosul de cumparaturi
 


Primul subtitlu

Dragi prieteni,

 

Incepand de astazi vom incerca sa va prezentam in aceasta sectiune, periodic, recenzii ale unor machete pe care le gasiti pe site-ul nostru.

Pentru inceput, va prezint macheta unui camion Volvo FH12 420 cu semiremorca port-siloz M-Tec.

Inainte de toate, cateva cuvine despre camionul real. Prima generatie de Volvo FH 12 a aparut in anul 1993 ca inlocuitor al binecunoscutului F12 – un camion care a fost in productie timp de 15 ani.

Deindata ce a fost lansat, FH12 s-a bucurat de o deosebita apreciere, castigand in 1994 titlul de “Camionul anului”. Echipat cu un motor de 12 litri, cu 6 cilindri in linie, era capabil sa dezvolte pana la 460 CP, iar cabina aerodinamica si interiorul ergonomic faceau ca acest model sa fie economic si foarte placut la condus.

Semiremorca este marca M-Tec, un producator de prestigiu de silozuri, sisteme de transport al silozurilor si pompe pentru materiale de constructii vrac (cimenturi, mortare pre-amestecate, etc).

 

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de Joal in Spania si dovedeste o mare atentie la detalii, atat cele estetice, cat si cele functionale.

 

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton, cu design-ul specific Joal, fiind protejata, la interior de un suport din polistiren expandat.

 

Macheta vine asamblata in intregime, astfel incat nu este nevoie de nici o operatiune de montaj din partea colectionarului. Aproape intreaga macheta este metalica, singurele elemente din plastic fiind masca radiatorului, jantele, oglinzile, filtrul de aer si cateva ornamente.

Macheta este compusa din capul tractor si semiremorca cu siloz.

  

Capul tractor este bine detaliat, cu grila radiatorului bine profilata, sigla Volvo foarte vizibila pe calandru, sasiul detaliat, cu elemente ale transmisiei figurate (cardan, punti, etc), precum si rezervoarele de aer sau rezervorul de motorina. Interiorul este destul de detlaiat, putandu-se distinge scaunele si bordul, cu consola centrala si volanul. Capul tractor este carenat, acest lucru conferindu-i un aspect foarte placut.

Pneurile sunt din cauciuc, cu un profil simplu.

Ce este pacat, este ca oglinzile (bine realizate, altfel) sunt negre si pe partea soferului (nu sunt prevazute cu un autocolant sau vopsea argintii).

  

 

 

Semiremorca este prevazuta cu doua axe cu roti duble si este alcatuita din sasiu, peste care este montat  sistemul de basculare si ridicare/coborare a silozului, impreuna cu un siloz. Silozul este prevazut si cu un sistem de amestec si pompare a mortarelor preamestecate, ce serveste la amestecul mortarelor cu apa si pomparea lor acolo unde este nevoie pe santier.

 

 

 

 

Atat capul tractor cat si semiremorca si silozul sunt decorate cu autocolant purtand sigla firmei producatoare a silozului (M-Tec).

 

Rotile din fata ale capului tractor vireaza, iar remorca este conectata la sasiu cu un mecanism de tip sa, realizat din plastic flexibil.

 

 

 

Remorca este prevazuta cu picioare telescopice cu surub (hidraulice in realitate), pentru rezemarea acesteia cand este deconectata de la tractor.

 

 

 

La partea din spate are doua cale care ii asigura stabilitatea in momentul in care se coboara/ridica silozul. Mecanismul de manevrare a silozului este unul complex, fiind prevazut cu cilindri hidraulici pentru bascularea cadrului suport si o sanie ce culiseaza, actionata tot de cilindri hidraulici, pentru ridicarea si coborarea silozului la sol. Sania are doua carlige ce se fizeaza in “urechile” silozului, pentru ridicare si coborare.

 

 

 

 

 

 

 

In incheiere putem spune caceasta macheta este o macheta complexa, detaliata si solida in acelasi timp, constituind o piesa interesanta pentru orice colectie de camioane si de utilaje de constructii, in acelasi timp.

 

Puteti gasi detalii privind semiremorca si silozul, pe site-ul producatorului: http://www.m-tec.com/en/Baustellentechnik/Silosteller/sattelsilosteller.php

 

 

prima galerie foto

Inca o zona de text

gd gsff gdfs gsfd gfd gsdfg fdg

 


Scara

Producator

Marca

Nou

In stoc

Cuvinte cheie:
 
Ce fel de machete colectionati?

Newsletter

Email

Vrei sa afli primul noutatile? Vrei sa stii care sunt ofertele speciale?
Aboneaza-te la newsletter!

Din blog
Macheta automacara Demag AC220-5, scara 1:50
Salut! Dan sunt! Si, la vremuri de izolare, revin cu o noua prezentare a unei machete de automacara, o automacara Demag AC220-5. Despre Demag am vorbit intr-un articol precedent dar voi face o scurta revenire, ...
detalii
Macheta automacara Liebherr LTM 1250-5.1, scara 1:50
Salut! Dan sunt! Si revin cu o noua prezentare a unei machete de automacara, o atomacara Liebherr LTM 1250-5.1. Despre Liebherr am vorbit in articolele precedente, astfel incat voi trece direct la cateva vorbe ...
detalii
Comentarii
florin
1/24 5buc
Sovaiu Sorin
12
Filip Gabriel Liviu
Patru
Macheta autobuz Volvo 7900 Hybrid 1:87
Macheta autobuz...
pret: 76,00 Lei
Macheta detaliata de autobuz Volvo 7900 Hybrid, scara 1:87
Macheta Skoda 110L 1972, 1:43
Macheta Skoda 1...
pret: 132,00 Lei
Macheta metalica Skoda 110L, scara 1:43
Macheta Skoda 1000MB, 1:43
Macheta Skoda 1...
pret: 123,00 Lei
Macheta metalica detaliata Skoda 1000 MB, scara 1:43
Macheta camion Volvo FH16 750 4x2 1:87
Macheta camion ...
pret: 79,00 Lei
Macheta Skoda Octavia 2004 1:43
Macheta auto Sk...
pret: 58,00 Lei
Macheta Skoda Octavia 2004 berlina, scara 1:43
Macheta buldoexcavator militar JCB HMEE EU 1:87
Macheta buldoex...
pret: 76,00 55,00 Lei
Macheta metalica de buldoexcavatormilitar JCB HMEE, scara 1:87