Cosul de cumparaturi
 


Despre noi

Am descoperit tarziu cat de frumos este sa ai o pasiune, un hobby… Inainte de a termina liceul, aveam si eu cateva pasiuni, la care din nefericire am renuntat treptat, din diverse motive, deja consacrate : lipsa de timp, prea multele probleme pe care le avea un student din provincie care invata in Bucuresti si asa mai departe.

Dar, dragii mei, scopul meu nu este sa va intristez, ci dimpotriva : sa va demonstrez cum un hobby iti face viata mai frumoasa si mai implinita ! De aceea, am sa va povestesc despre hobby-ul lui Dan: colectionarea machetelor de camioane si utilaje de constructii.

Vreau sa incep prin a va descrie bucuria si insufletirea cu care, de cand ne-am cunoscut, imi vorbeste despre modelele din colectia lui. Cum imi arata ce are deosebit fiecare macheta in parte, de ce este important sa fie cat mai detaliate si sa regasesti in vitrina cu machete aproape orice detaliu al unui utilaj de pe un santier real.

Pasiunea a inceput cu mult timp in urma si i-a fost insuflata de tatal lui, inginer mecanic, om cu o experienta de aproape o viata pe santierele din Romania. Inca de la trei ani isi aduce aminte cum, sambata sau duminica, coborau din raft machetele de pompe de beton sau de macarale si se jucau cu ele ca pe un santier adevarat. Cel mai frumos la hobby-ul acesta este ca atunci cand ai in fata cateva machete de macarale, camioane, pompe de beton sau excavatoare, totul incepe sa prinda viata : vezi deja excavatoarele care se lupta cu tonele de pamant si pietris, camioanele care le transporta intr-un zumzait continuu sau pompele de beton care asteapta betonierele (« cifele », cum mi-a explicat el ca sunt numite, popular, pe santiere) ce stau, cuminti, la rand, sa toarne betonul.

 Incepand din clasa a sasea s-a gandit sa colectioneze machetele de camioane si de utilaje de constructii, pornind de la cele cateva machete pe care le avea tatal sau. Si le colectioneaza de atunci, ceea ce inseamna 22 de ani, deja…Acum, colectia noastra (pentru ca intre timp a devenit a noastra !) are peste 100 de modele, atent selectate si expuse cu mare grija, in vitrine special facute, pe masura exponatelor, fiind, probabil, cea mai mare colectie de acest gen din tara. Si sa nu credeti ca a fost usor sa le stranga : in Romania exista foarte putine magazine specializate din care poti cumpara astfel de modele si ca atare, in fiecare vacanta facuta in strainatate cauta magazinele care vand astfel de produse. O alta sursa, mai recenta, este si internetul : magazine online si situri de licitatii.

Sa nu credeti ca este usor nici sa ai grja de ele. Chiard daca sunt expuse in vitrine cu geam, tot mai trebuie sterse de praf din cand in cand, treaba migaloasa, dar placuta. Cu aceasta ocazie, ne mai “jucam” un pic cu ele si le redescoperim.

Pasiunea cu care vorbeste despre machetele lui te face sa intelegi cat de frumos este sa ai un hobby. Cat de usurat te simti dupa o zi grea, cand ajungi acasa si te joci cateva minute cu un camion sau cu o macara. Si cat de intresant devine totul, cand baietelul nostru de doi ani stie deja ca matataua ae talig si tatoul idica paful in taion, adica macaraua are carlig si tractorul (incarcator sau excavator, dupa caz) ridica praful (pamantul sau nisipul) in camion ! Si ca totul sa fie in regula, am transformat pasiunea intr-o mica afacere de familie : suntem singurii care importam machete de camioane si utilaje de constructii si le vindem intr-un magazin online, pentru ca cei care, ca si noi, nu gaseau asa ceva in Romania, sa le poata avea mult mai usor in vitrina lor.

 Asa ca, dragi mei, va sfatuiesc sa va descoperiti si sa va cultivati pasiunile, pentru ca in viata ele vor reprezenta intotdeauna un moment de bucurie pentru voi si cei dragi !

www.vitrinacumachete.ro este magazinul online al SC Ruxal Business SRL

Adresa: Rudeni, Strada Panduri nr 43, Judetul Ilfov

e-mail: office@rxl.ro

+40 744 49 58 40

 

 

 

 


Scara

Producator

Marca

Nou

In stoc

Cuvinte cheie:
 
Ce fel de machete colectionati?

Newsletter

Email

Vrei sa afli primul noutatile? Vrei sa stii care sunt ofertele speciale?
Aboneaza-te la newsletter!

Din blog
Macheta automacara Liebherr LTM 1250-5.1, scara 1:50
Salut! Dan sunt! Si revin cu o noua prezentare a unei machete de automacara, o atomacara Liebherr LTM 1250-5.1. Despre Liebherr am vorbit in articolele precedente, astfel incat voi trece direct la cateva vorbe ...
detalii
Macheta excavator UDS114 pe sasiu Tatra 815, scara 1:43
Salut! Dan sunt. Dupa o absenta mai indelungata, revin cu o recenzie a unei machete extraordinare din mai multe puncte de vedere! Este vorba despre o macheta de excavator slovac pe sasiu de camion, pe care o p...
detalii
Comentarii
Sovaiu Sorin
12
Filip Gabriel Liviu
Patru
Octavian
Interesant dar va rog, ce lungime au troleele(captatorii)?
Macheta autobuz Volvo 7900 Hybrid 1:87
Macheta autobuz...
pret: 76,00 Lei
Macheta detaliata de autobuz Volvo 7900 Hybrid, scara 1:87
Macheta Skoda 110L 1972, 1:43
Macheta Skoda 1...
pret: 132,00 Lei
Macheta metalica Skoda 110L, scara 1:43
Macheta Skoda 1000MB, 1:43
Macheta Skoda 1...
pret: 123,00 Lei
Macheta metalica detaliata Skoda 1000 MB, scara 1:43
Macheta camion Volvo FH16 750 4x2 1:87
Macheta camion ...
pret: 79,00 Lei
Macheta Skoda Octavia 2004 1:43
Macheta auto Sk...
pret: 58,00 Lei
Macheta Skoda Octavia 2004 berlina, scara 1:43
Macheta buldoexcavator militar JCB HMEE EU 1:87
Macheta buldoex...
pret: 76,00 55,00 Lei
Macheta metalica de buldoexcavatormilitar JCB HMEE, scara 1:87